2.3.2016

Somistusta seinälle


Yli 40 vuotta vanhan, lähes alkuperäisessä kunnossa olevan kirjastorakennuksemme somistaminen ei ole tehtävänä aina kaikkein helpoimmasta päästä, mutta aina voi tehdä jotain pientä. Viimeksi tämä tuli ajankohtaiseksi, kun 3. kerrokseen hankitut seisomatyöpisteet alkoivat näyttää vitivalkoista seinää vasten hieman kalseilta.

Seinän piristyksesi suunniteltiin ja tilattiin canvas-tauluja. Tauluihin painetun tarinan toivomme innostavan seisomatyöskentelyyn, sillä uudet pöydät on hankittu ensisijaisesti sitä varten.Peruskorjausta odotellessa pyrimme lisäämään kirjaston viihtyisyyttä myös muilla vastaavilla pienillä toimenpiteillä. Jos sinulla on idea siitä, mitä voisimme tehdä, kerro se meille. Palaute kulkee montaa kautta: tätä kirjoitusta kommentoimalla, sähköpostitse (jyk@library.jyu.fi), palvelupisteessä käymällä tai vaikka Facebookin ja Twitterin (@Jyk_tiedotus) kautta.

Ensisijaisesti toivomme kehitysehdotuksia, sillä esimerkiksi se on jo tiedossa, että kirjaston keltaista väritystä sekä vihataan että rakastetaan. Instgramissa saimme ei-niin-mairittelevaa palautetta aiheesta viimeksi alkuvuodesta:

One of the ugliest studying environment is found at the university of jyväskylä. #yellow #room #torture #studying at the #university #jyu.

Keltainen on niin keskeinen osa ilmettämme, että kokonaan väristä tuskin luovutaan missään vaiheessa. Kuluneisiin pintoihin toivotaan toki päivitystä myös kirjaston henkilökunnan keskuudessa. Keltaista tai ei; näyttää meillä moni myös viihtyvän, kuten oheinen Instagramista koottu kuvakollaasi kertoo.Tytti Leppänen

PS. Tauluista kerrottakoon vielä, että niiden tilaaminen ei mennyt ihan niin kuin siinä suomenruotsalaisessa nikkarointisarjassa (ks. päivitys Facebookissa). Ensimmäisellä kerralla kiilakehyksessä käytetty, ilmeisesti kiinalaista alkuperää oleva puu oli päättänyt vääntyä sen verran, että taulut olivat kuin surrealisesta taidenäyttelystä – eli näytti siltä, että ne valuvat alas seinältä. Kehystämö korjasi asian ja kiitos kotimaisen puun, nyt meillä on suorat kuvat seinällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti