Nettimaailma on muuttanut myös kustantajan politiikkaa päivitysten suhteen: kun ennen odotettiin hyvä tovi termien vakiintumista kieleen ennen niiden lisäämistä sanakirjaan, voidaan lisäyksiä nyt tehdä useammin ja kevyemmin. Toki kriteerit ovat edelleen tarkat, ja kielentuntemus on perusteellista. Tämän voi todeta helposti OED:n sivustolla seikkaillessaan ja oheismateriaalia tutkiessaan.
Kesän 2015 uutuuksia sanakirjassa ovat mm. crowdfund, yarn-bombing, totes, twitterati sekä ainakin Simpsonien ystäville tuttu meh. Täydellinen lista tämän kesän päivityksistä löytyy OED:n sivuilta.
Yllättävää on, että joillain sanakirjan uusista sanoista voi olla hyvinkin pitkä historia. Tällaisia ovat esimerkiksi jotkut lyhenteet. Osa lyhenteistä, jotka helposti mielletään some-viestinnän tuotteiksi, juontaakin juurensa sähkösanomien maailmaan. Jo 1800-luvun puolella käytettiin mm. lyhenteitä kuten SCOTUS (Supreme Court of the United States) ja POTUS (President of the United States). POTUS-lyhenne esiintyi OED:ssäkin ensimmäisen kerran jo vuonna 1895.
Tämän kesän uutuutena OED:stä löytyy nyt myös FLOTUS (First Lady of the United States). Eli jos maailmanpolitiikan seuraamiseen tarvitsee apuvälineitä, voi OED olla sopiva paikka aloittaa.
What's up it's me, I am also visiting this website daily, this website
VastaaPoistais genuinely nice and the visitors are in fact sharing fastidious thoughts.