4.2.2013

Kurssikirjojen selkätarrat muuttuvat

Kurssikirjoissa aikaisemmin nähdyt selkänauhat saavat rinnalleen uudentyyppiset tarrat. Uudet tarrat nopeuttavat mm. kirjojen hyllyttämistä ja tätä kautta kiertoa asiakkaalta seuraavalle.

Vanhat tutut keltaiset, siniset ja sini-keltaiset tarrat säilyvät vanhemmissa kurssikirjoissa, mutta uusiin tulee seuraavanlaiset selkätarrat:

Uusissa tarroissa toisella rivillä olevat kolme kirjainta muodostuvat sanasta, jonka mukaan kirja aakkostetaan hyllyyn.

Lyhytlainoissa säilyy jatkossakin kannessa myös erillinen tarra, joka muistuttaa niiden laina-ajasta.

Tytti Korkiakoski

2 kommenttia:

 1. Miks noissa pitää näkyä toi Kurssik, LYH Kurssik ym. Tarrathan on eri värisii, eikö siitä jo käy ilmi sama asia ja vois laittaa vielä isommalla ton ABCn. Näkys vielä paremmin hyllystä

  VastaaPoista
 2. Kurssik-, LYH Kurssik- ja Ls Kurssik-tekstien on hyvä olla näkyvillä siksi, että kirjat hyllytetään osin eri paikkoihin. Jos oikean hyllyn muistaminen perustuisi vain väriin, kirjat saattavat joutua väärään paikkaan.

  Lisäksi toivomme, että asiakkaiden on tekstien myötä helpompi hahmottaa, mitkä kirjat ovat lainattavia ja mitkä ei. Esimerkiksi kurssikirjojen lukusalikappaleet ovat nimensä mukaisesti vain lukusalikäyttöön, eivät kotilainaan. Siksi siitä on hyvä olla viittaus kirjan selässä (’Ls’ on lyhenne sanasta ’lukusali’). Vanhassa käytännössä, jossa näkyvillä on pelkät tarravärit ilman tekstiä, meiltä kysytään usein, miten ne tarkoittavat.

  Lyhytlainojen on puolestaan syytä erottua muista mahdollisimman hyvin, koska niiden palautuksen myöhästyessä asiakkaalle lankeaa sakkoa 10 euroa ja tämän myötä myös suoraan lainakielto.

  Tytti Korkiakoski

  VastaaPoista