13.2.2013

Kurssikirjat tekevät tilaa ruokalalle

Pääkirjaston kurssikirjastosta on poistettu vanhentuneissa opintovaatimuksissa olleita kirjoja muutaman viikon ajan urakalla. Poistoja on tehty normaalia tiiviimmässä tahdissa, koska kurssikirjastoa aletaan muuttaa opiskelijaruokala Lozzin väistötilaksi keväällä. Tätä ennen tilan on oltava tyhjä ja kurssikirjojen sijoitettuna kirjaston muihin tiloihin.

Poistovuorossa ovat kurssikirjat, jotka ovat olleet vaatimuksissa viimeksi vuonna 2010 tai aikaisemmin. Prosessi alkaa olla loppusuoralla: enää ovat käsittelemättä poistuvat lukusalikappaleet.

Opintovaatimuksista poistuneita kurssikirjoja matkalla kohti energiatuotantoa... 

Poistoja tehdään vuosittain

Kirjoja poistuu nyt noin 18 000 nidettä ja hyllyihin jää 36 000 nidettä. Poistojen määrä ei ole poikkeuksellinen: keskimäärin niitä on tehty vuosittain lähes 6000 niteen verran ja vuonna 2011 poistoja ahkeroitiin 14 000 kappaletta. Kurssikirjastoon saapuu vuosittain puolestaan noin 3000 uutta nidettä. Painettujen kirjojen määrää on voitu vähentää, sillä yhä enemmän aineistoa on saatavana myös sähköisenä.

Kurssikirjakokoelmasta poistuvista kirjoista otetaan tarpeen mukaan kappale kirjaston muihin kokoelmiin. Relevantiksi katsottua aineistoa on myös tarjolla ilmaiseksi kirjaston suositussa dyykkauspäivässä huhtikuussa. Huonokuntoiset ja vanhentuneiksi katsotut on toimitettu suoraan energiajätteeksi.
... ja iso osa poistokirjoista menee tietysti kirjadyykkaukseen.

Opetussuunnitelma määrittää kurssikirjallisuuden

Kurssikirjakokoelman ajan tasalla pitämisen tärkein työkalu on opetussuunnitelma. Niiden uudistuessa tarkistetaan vaadittu kirjallisuus, hankitaan uutta sekä päivitetään tiedot JYKDOK-tietokantaan. OPS:n onkin aina syytä olla mahdollisimman tarkkaan täydennetty kurssikirjallisuuden osalta. Muussa tapauksessa kurssien opettajien kannattaa olla yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Tytti Korkiakoski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti