20.10.2011

Häiritseekö hulina, mättääkö melu?

Jos kaipaat rauhallista lukupaikkaa, kannattaa kokeilla pääkirjaston hiljaista lukusalia. Löydät sen 3. kerroksesta Seminaarinkadun puoleisesta päästä. Salissa on vain lukupaikkoja. Kukaan ei ramppaa siellä etsiskelemässä kirjoja tai lehtiä. Jopa läppärin käyttö on pannassa. Eväiden syönti ja kännykkään rupattelu ovat tietysti myös kielletty, kuten kirjaston muissakin lukutiloissa.

Salissa on 13 lukupaikkaa. Voit valita askeettisemman vaihtoehdon ja lepuuttaa lukemisen lomassa silmiäsi räväkän keltaisissa sermeissä. Mutta jos haluat mieluummin ihailla maisemia, ikkunapaikoilta avautuu kaunis näkymä Lounaispuiston yli aina Jyväsjärvelle asti.

Annikki Järvinen

2 kommenttia:

 1. Olisi kiva jos kirjastoon saisi hiljaisen tietokoneluokankin. Ryhmätyöntekijät ja muut hälisijät häiritsevät usein omaa työtä atk-luokissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaisesta atk-luokasta on tullut muitakin toiveita, samoin tilasta, jossa voisi tehdä ryhmätöitä tietokoneella ilman että joutuu kiukkuisten mulkaisujen kohteeksi.

   Toistaiseksi mitään kirjaston atk-tiloista ei ole "julistettu" hiljaisiksi, vaan ne on tarkoitettu kaikkien tarvitsijoiden käyttöön. Tiloista ja koneista on pulaa, emmekä halua rajoittaa niiden käyttöä liian tiukoilla säännöillä. Toivomme kuitenkin, että jokainen ottaa huomioon muut tilan käyttäjät eikä häiritse ketään tarpeettomasti omalla toiminnallaan.

   Pidämme toiveet mielessä ja katsomme mitä voimme asialle tehdä, jotta mahdollisimman moni saisi tarvitsemansa työrauhan on kyse sitten keskittymistä vaativista hiljaisista tehtävistä tai puheensorinaa aiheuttavista ryhmätöistä.

   Poista