14.1.2014

Alkuvuoden anteja

Lozzin ja Musican ollessa remontissa, avasi uusi väistöruokala ovensa 7.1. kirjaston 1. kerroksessa. Uusi ruokala tulee varmasti lisäämään kirjastossa kävijöiden määrää ja tietenkin toivomme, että ruokailijat käyttäisivät mahdollisimman paljon myös kirjaston palveluita. Ruokalan tila toimii oleskelu- ja opiskelualueena silloin, kun lounasaika on ohi, joten voimme nyt iloksemme tarjota asiakkaidemme kovasti kaipaamia työskentelytiloja lisää.

Iso uudistus alkuvuodesta on myös uuden JYKDOKin käyttöönotto. Kansalliseen Finna-palveluun linkittyvä uusi JYKDOK on uudenlainen käyttöliittymä, josta voi hakea painettuja ja elektronisia aineistoja sekä tietokantoja samalla hakukoneella.

Finna-projektia hallinnoi Kansalliskirjasto, joten Helsingissä ahkeroidaan myös Jyväskylän yliopiston kirjaston tietokannan parissa jatkuvasti. Me olemme olleet alusta asti mukana kehitystyössä ja testanneet tietokantaa tarkoituksena saada JYKDOK palvelemaan erityisesti meidän asiakkaidemme tarpeita. Uutta JYKDOKia kannattaakin alkaa käyttää saman tien.

Kokoelmien uutuuksia

Heti alkuvuodesta kirjaston kokoelmat karttuivat taas lukuisilla laadukkailla teoksilla. E-kirjakokoelmiin tuli lisävahvistusta muun muassa Springerin e-kirjapaketeista, joista löytyy useita satoja kirjoja kasvatustieteen, tietojenkäsittelytieteen, humanistististen ja yhteiskuntatieteiden aloilta.

E-lehtiäkin saimme vuodenvaihteessa reippaasti lisää, kun ostimme n. 1500 lehteä käsittävän monitieteisen Taylor&Francisin e-lehtipaketin. Kokoelmasta löytyy laadukkaita tieteellisiä lehtiä kaikkien Jyväskylän yliopiston tieteenalojen tarpeisiin.

Painettujakin kirjoja olemme ehtineet luetteloida tietokantaamme tänä vuonna jo toistasataa. Osa painettujen kirjojen uutuushankinnoista näkyy uuden JYKDOKin etusivulla ja osa niistä löytyy edelleen 2. kerroksen uutuushyllystä. RSS-syötteitä käyttävien kannattaa seurata uusia hankintojamme syötteenä kopioimalla tämä osoite https://jykdok.linneanet.fi/cgi-bin/uutuuksia-rss.cgi syötteenlukijaansa.

Arto Ikonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti