13.11.2013

Sanakirjasto

I was reading the dictionary. I thought it was a poem about everything.
   Steven Wright

Jokainen opiskelija tarvitsee opinnoissaan sanakirjoja. Tässä auttaakin MOT, joka on yksi käytetyimmistä e-aineistopaketeistamme. Viime lokakuussa sieltä etsittiin vastausta 411248 kertaa. Tämä tarkoittaa yli 13 000 hakua päivässä.

Vuosittain meidän MOT Sanakirjastosta hakuja tehdään yli 4 miljoonaa, mikä kertoo sen käytettävyydestä ja suosiosta. Suuria käyttömääriä selittää myös se, että sanakirjoja tarvitsevat melkein kaikki yliopistossa opiskelevat ja työskentelevät.
MOTin sanakirjosta selviää myös oikeat taivutusmuodot.
MOTista löytyy meiltä nelisenkymmentä sanakirjaa samasta paketista. Mukana on käännössanakirjoja, tesauruksia ja ammattikielen sanastoja. Johtavien kustantajien ja kieliasiantuntijoiden yhteistyön tuloksia kannattaa hyödyntää aina kun mahdollista.

Epäilemättä yksi hyödyllisin opintotehtävien, esseiden, opinnäytteiden ja väitöskirjojen kirjoittajille on Kielitoimiston sanakirja. Turha pähkäillä oikeinkirjoituksen kanssa, kun voi tarkastaa oikean sanamuodon parissa sekunnissa. Onhan Kielitoimisto suomen kielen käytön suhteen vieläkin suurempi auktoriteetti kuin Lindin Arvi.

Arto Ikonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti