5.10.2011

KLIK!: e-lehdillä ja e-kirjoilla kohta miljoona käyttökertaa vuodessa

Jyväskylän yliopistossa käytettävissä olevien e-lehtien määrä on runsaassa vuodessa lähes kaksinkertaistunut: vuoden 2011 alussa tutkijoiden ja opiskelijoiden käytössä oleva e-lehtivalikoima kattaa 20 500 ostettua e-lehteä. E-lehtien lataustilastot lähentyvät vuositasolla miljoonaa latausta; vuonna 2011 tämä rajapyykki todennäköisesti ylittyy. Sanakirjahakuja yliopistossa tehdään vuodessa runsaat 3,5 miljoonaa kertaa.

MPj04394190000[1]
Kuva: Flickr

Myös e-kirjojen määrä on lisääntynyt: tällä hetkellä yliopisto tarjoaa käyttäjilleen yli 330 000 kirjaa, joita on ladattu yli 800 000 kertaa. Samanaikaisesti yliopistossa lainataan painettuja kirjoja yli 1 100 000 kertaa. E-kirjojen hankinnan haasteena ovat kustantajien vaihtelevat lisenssiehdot sekä paljon käytettyjen kurssikirjojen huono saatavuus.

Jotta voimme edelleen kehittää e-aineistopalvelujamme, tarvitsemme palautetta teiltä käyttäjiltä. Kansallisen elektronisen kirjaston FinElibin kysely elektronisten julkaisujen käytöstä on auki lokakuun puoliväliin asti. Kysely on suunnattu erityisesti tutkijoille, ja sen tavoitteena on selvittää mitä elektronisia julkaisuja käytetään ja miten, sekä millaisia ongelmia niiden käytössä on ollut.

Saamme kyselystä omaan käyttöömme arvokasta tietoa, joka auttaa meitä kehittämään e-aineistojen tarjontaamme. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan lahjakortti kirjakauppaan.

Irene Ylönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti